Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

ARCA LUI GUTENBERG 2019: Diploma „Dimitrie Cantemir” pentru cartea universitară și academică, decernată Editurii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

07.10.2019

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, în cadrul ceremoniei de decernare a diplomelor Târgului de Cărţi şi Arte Frumoase ARCA LUI GUTENBERG, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit Diploma Dimitrie Cantemir pentru cartea universitară și academică.
De asemenea prezentarea bogatei producții editoriale la standul editurii a fost remarcată prin acordarea Diplomei ARCA LUI GUTENBERG pentru participarea de înaltă ținută editorială la acest târg de carte.
Comisia de jurizare a fixat astfel, prin premiile acordate, reperele valorice ale celei de-a V-a ediții a Târgului de Cărţi şi Arte Frumoase ARCA LUI GUTENBERG, organizat de Sedcom Libris, în perioada 2 – 6 octombrie 2019, la Palas Mall Iaşi.
Juriul a fost format din Ioan Holban (președinte), Valeriu Stancu, Antonio Patraș, Nicu Gavriluță, Cassian Maria Spiridon, Mihai-Cezar Zaharia și Petru Radu.
În cele cinci zile ale târgului, Editura Universității a etalat la standul propriu o bogată varietate de titluri apărute recent, propunând, totodată, publicului o serie de întâlniri cu autorii cărților, prin lansarea a cinci dintre volumele apărute recent în două dintre colecțiile de referință ale Editurii UAIC, Sophia și Cicero.
Printre invitații speciali ai editurii s-au numărat prof.univ.dr. Mihaela Paraschiv, prof.univ.dr. Valerius M. Ciucă, prof.univ.dr. Eugen Munteanu, prof.univ.dr.Constantin Sălăvăstru, prof.univ.dr. George Bondor, prof.univ.dr. Petru Bejan, CS I Andi Mihalache și CS III Ionuț Bârliba.
Întâlnirea nemijlocită a cărților editurii cu publicul cititor la acest eveniment cultural, prin distincțiile obținute, lansările de carte, volumul de vânzări și, nu în ultimul rând, prin promovarea imaginii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași ca instituție academică de prim rang, justifică poziționarea Editurii UAIC în industria de carte autohtonă ca făcând parte din grupul celor mai importante edituri universitare din România.