Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimonium
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

AVANPREMIERĂ EDITORIALĂ: Catalogul expoziției Diplomați români în vreme de război (1914-1918), prezentat la vernisajul din Sala Pașilor Pierduți

20.12.2017

Miercuri, 20 decembrie, în Sala Pașilor Pierduți a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a avut loc prezentarea în avanpremieră editorială a catalogului Diplomați români în vreme de război (1914-1918), lucrare aflată în curs de apariție la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Prezentarea a fost prilejuită de vernisajul expoziției foto-documentare Diplomați români în vreme de război (1914-1918), ai cărei curatori sunt istoricii Cătălin Botoșineanu, Adrian-Bogdan Ceobanu, Ionuț Nistor și Adrian Vițalaru.
Au prezentat: prof.univ.dr. Gheorghe Cliveti, directorul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iași și conf.univ.dr. Ionuț Nistor, directorul Muzeului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Expoziția este parte a unui proiect mai amplu, desfășurat cu prilejul Centenarului producerii Marelui Război și al Marii Uniri, proiect finanțat de Consiliul Județean Iași.
Manifestarea culturală își propune să aducă în atenția publicului imagini de epocă, documente de arhivă și fragmente de jurnal aparținând diplomaților români aflați în misiune în străinătate, în perioada 1914-1918. Imaginile sunt însoțite de texte care introduc în contextul epocii și refac, pe scurt, activitatea personalităților invocate. Expoziția va putea fi vizitată până vineri, 19 ianuarie 2018.
Organizatorii expoziției sunt: Consiliul Județean Iași, Asociația Arhiviștilor și Prietenilor Arhivelor „Gh. Asachi” Iași, Serviciul Județean Iași a Arhivelor Naționale, Facultatea de Istorie și Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Catalogul expoziției Diplomați români în vreme de război (1914-1918), lucrarea coordonată de Cătălin Botoșineanu, Adrian-Bogdan Ceobanu, Ionuț Nistor și Adrian Vițalaru, completează și îmbogățește expoziția din Sala Pașilor Pierduți cu un număr suplimentar de imagini de epocă față de cele expuse, precum și cu studii succinte dedicate activității diplomaților români în perioada Primiului Război Mondial.