Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimonium
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași participă la salonul de carte asociat Congresului Internațional de Istorie a Presei (12-13 aprilie 2019, Iași)

12.04.2019

Vineri, 12 aprilie 2019, începând cu orele 13.00, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va participa la salonul de carte asociat Congresului Internațional de Istorie a Presei. Salonul se va afla în Sala Pașilor Pierduți, în apropierea Aulei Magna "Mihai Eminescu" a universității.
Selecția de titluri cu care Editura UAIC va fi prezentă la acest salon de carte se va înscrie în aria tematică a congresului, cu volume precum Unirea Basarabiei cu România în presa vremii. Un studiu de caz: ziarul „Mişcarea” (Iași, 1917-1918), de Ion Agrigoroaiei, Presa din Moldova şi problematica unirii Principatelor (1855-1858) , de Liviu Iulian Roman, Presă şi naţiune. Mişcarea naţională a românilor din Transilvania (1859-1865) reflectată în presa românească a vremii, de Mircea-Cristian Ghenghea, Pamfletul şi tableta. Jurnalism sau literatură?, de Cătălin Mihuleac, Centenarul Marii Uniri la TVR, de Gheorghe Iacob (ed.), Istoria Universităţii din Iaşi povestită la TVR, Gheorghe Iacob (ed.) și multe altele.

Congresului Internațional de Istorie a Presei (12-13 aprilie 2019, Iași) este un eveniment cultural ajuns deja la ediția a XII-a, prin care organizatorii își propun să valorifice subiecte ce vizează apariția și evoluția presei în spațiul lingvistic românesc, consolidarea jurnalismului ca ocupație/profesie, apariția primelor programe editoriale din publicațiile generaliste ori specializate și să pună în lumină studii monografice, tipologia presei începuturilor și jurnaliști/scriitori reprezentativi, presa unionistă, antiunionistă, presa minorităților naționale, presa militară și publicații ale Iașului cultural, se arată în comunicatul oficial al manifestării.
Organizatorii evenimentului sunt Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării şi Relaţii Publice din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași împreună cu Asociația Română de Istorie a Presei, proiectul fiind realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iași și Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu" din Iași.
La acest eveniment participă 80 de cercetători și cadre didactice, jurnaliști și analiști media din țară și din străinătate: Turcia, Serbia și Republica Moldova. Lucrările vor fi prezentate într-o sesiune plenară și 6 paneluri derulate simultan, se mai arată în comunicatul organizatorilor.