Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimonium
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Expoziție de carte în cadrul Simpozionului Naţional „Explorări în tradiţia biblică românească şi europeană”, 24-25 mai 2018, la Palatul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași

23.05.2018

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va participa cu o expoziție de carte din domeniul lingvisticii și al istoriei limbii române la deschiderea Simpozionului Naţional „Explorări în tradiţia biblică românească şi europeană”, care va avea loc joi, 24 mai 2018, începând cu ora 9.00, în sala Iustin Moisescu de la Palatul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași.
Ediţia a VII-a a acestui simpozion este organizată de Centrul de Studii Biblico-Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum” al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, împreună cu Asociaţia de Filologie şi Hermeneutică Biblică din România, Institutul de Filologie Română „A. Philippide” şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.
Lucrările simpozionului se vor desfăşura în perioada 24-25 mai 2018, în sala Iustin Moisescu și la Muzeul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, aflate în incinta Catedralei Mitropolitane din Iaşi.
Cu ocazia festivității de deschidere a simpozionului vor rosti alocuțiuni Î.P.S. dr. Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, prof.dr. Ionel Mangalagiu, prorector pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoştinţe al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prof.dr. Adriana Zaiț, directorul Departamentului de Cercetare Interdisciplinar – Domeniul Socio-Uman de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”din Iaşi, prof.dr. Lucia Cifor, prodecan al Facultăţii de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, pr.prof.dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și prof.dr. Eugen Munteanu, coordonator al Centrului de Studii Biblico-Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum”.
În cadrul simpozionului, specialişti în studii biblice din ţară şi din străinătate (New York, Poitiers, Iaşi, Bucureşti, Chişinău, Cluj, Galați, Craiova, Baia Mare, Pitești, Alba-Iulia, Roman) vor dezbate diferite aspecte ale problematicii editării, traducerii, circulaţiei, receptării şi interpretării textelor sacre în limba română şi în alte limbi, vechi sau moderne.