Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimonium
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

GAUDEAMUS 2018: Lansarea volumului „Iași – șapte trasee turistice tematice”, coordonat de Mihai Bulai, sâmbătă, 17 noiembrie, ora 17.00

09.11.2018

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 17.00, în standul Consorțiului Universitaria de la Gaudeamus 2018 (București, Romexpo, Pavilionul Central), va avea loc lansarea volumului Iași – șapte trasee turistice tematice. Manual de explorare urbană, un ghid turistic coordonat de Mihai Bulai și avându-i drept autori pe Lucian Roșu, Alexandra Cehan, Cosmin Ceucă și Tiberiu Teodor-Stanciu.
Invitați: Octavian Aresene, șef serviciu la Ministerul Turismului și prof.univ.dr. Puiu Nistoreanu, de la Academia de Studii Economice București.
Lansarea va fi însoțită și de o prezentare a Strategiei de Turism a Municipiului Iași și a Zonei Metropolitane Iași, proiect elaborat de o echipă formată din cadre didactice și doctoranzi ai Facultății de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”.
Partenerii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Iași, Facultatea de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Centrul de Informare Turistică Iași, platforma Iași.Travel și Atelierul Spre.
Standul Consorțiului Universitaria se va afla în spațiul central (nivelul 0.00) al târgului.
Iași – Șapte trasee turistice tematice reprezintă o lucrare de referință în promovarea identității turistice a orașului de pe cele șapte coline. Bogat ilustrat, volumul fundamentează existența a șapte teme culturale consistente ale orașului: orașul celor trei uniri, orașul artelor, arhitectura comunismului, moștenirea evreiască, patrimoniul religios și rolul de destinație de pelerinaj al Iașului, perioada romantică și colinele Iașului – spațiu de recreere și cultură. Acestea au fost transpuse în tot atâtea trasee care leagă, fiecare, principalele 11 obiective de interes turistic ale fiecărei teme: locuri, străzi, piețe, monumente, clădiri. Cele 77 de puncte de interes turistic au fost tratate după o metodă bine definită, croită pe experiența oferită de ghidul de turism: poziție geografică, etimologie, structură, istoric și legende, arhitectură, utilitatea actuală, alte elemente suplimentare. Studiile au fost realizate de o echipă de geografi și au a inclus și o amplă consultare a specialiștilor ieșeni din cele mai diverse domenii care au legătură cu turismul: istorici, arhitecți, ghizi de turism, manageri ai instituțiilor publice și ai agențiilor de turism receptoare, experți, oameni pasionați de Iași. Astfel, lucrarea se constituie drept un mini-manual al ghidului de turism și, în același timp, își propune să îmbogățească experiența vizitării orașului Iași.

Ediţia din acest an a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învățătură va avea loc în perioada 14 - 18 noiembrie 2018, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din București.
Programul de vizitare a târgului este de miercuri, 14 noiembrie, până duminică, 18 noiembrie, între orele 10.00 şi 20.00.
La acest târg de tradiție, unul dintre cele mai prestigioase, alături de Bookfest, dintre evenimentele de gen organizate în România, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va expune, în standul comun ocupat de editurile universităților membre ale Consorțiului Universitaria, cele mai noi apariții editoriale și o bogată selecție din titlurile publicate în ultimii ani.