Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimonium
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

LANSARE DE CARTE: Negativul cotidianului, de Cristina Gavriluță, miercuri, 6 decembrie, la Tafrali, cu Ștefan Afloroaei, Mihai Dinu Gheorghiu, Conțiu Tiberiu Șoitu și Dumitru Stan

29.11.2017

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită miercuri, 6 decembrie 2017, de la ora 16.00, la Librăria Orest Tafrali (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, corp A, parter), la lansarea volumului Negativul cotidianului, de Cristina Gavriluță, recent apărut în colecția Observatorul Social.
Invitați: prof.univ.dr. Ștefan Afloroaei, membru corespondent al Academiei Române, prof.univ.dr. Mihai Dinu Gheorghiu, prof.univ.dr. Dumitru Stan, prof.univ.dr. Cristina Gavriluță.
Moderator: prof.univ.dr. Conțiu Tiberiu Șoitu, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice.
Lucrarea lansată abordează o tematică incitantă, care se remarcă prin interpretarea în grila negativității a unor zone total distincte din lumea socială. Terorismul, relația dintre tradiție și modernitate, globalizarea, identitatea și traficul de personae sunt teme ce țin agenda publică actuală. Ele primesc în această carte interpretări și analize care identifică în negativul lor prezența unor reziduuri sociale în funcție de care se construiesc atitudini, reprezentări și practici sociale. Cartea abordează (și) subiecte insolite, situate în zonele de penumbră ale socialului (divinația, ritualurile magico-religioase, satanismul). Așadar, Negativul cotidianului este o carte destinată publicului larg, cultivat, dar și specialiștilor care manifestă interes pentru cunoașterea mai profundă a socialului, dincolo de cifre și aparențe.
Cristina Gavriluță (n. 1971, Fălticeni) este profesor universitar doctor la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Predă cursuri de antropologie, sociologia devianței, sociologia schimbării sociale. A urmat stagii de pregătire doctorală în Franța (École des Hautes Études in Sciences Sociales) și stagii de pregătire postdoctorală în Italia (Universitatea „G. D`Annunzio”, Chieti-Pescara). Este autoare a patru volume: Socioantropologia fenomenelor divinatorii, 2008; Sacrul şi californizarea culturii, 2008; (coautor) Sociologia sportului, 2010; The Everyday Sacred. Symbols, Rituals, Mythologies, Lambert Academic Publishing, 2013.