Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Premiul pentru Debut și Diploma Zilelor Recoltei Editoriale, distincții de excelență pentru două cărți apărute la Editura UAIC

16.09.2019

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, de la ora 12.00, a avut loc festivitatea de premiere a Zilelor Recoltei Editoriale (ed. a VII-a, 12-14 septembrie, Parcul Copou, Iași), târg de carte susținut de Primăria Municipiului Iași care s-a constituit într-un bun prilej de a semnala cele mai importante apariții editoriale ale anului 2019.
În cadrul decernării premiilor acestei ediții, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit două importante distincții, Premiul pentru Debut 2019, pentru volumul [Și] Fenomenologia vieții personale în filosofia lui Constantin Micu Stavila, de Frăguța Zaharia, și Diploma Zilelor Recoltei Editoriale 2019, pentru volumul Confesiuni, vestigii, temporalități, de Andi Mihalache.
Premiile au fost înmânate de Adi Cristi, directorul Casei de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, instituție care și-a asumat organizarea acestui târg de carte.
Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost prezentă în cadrul târgului cu o expoziție a noutăților editoriale din domeniul cărții academice.

Volumul Frăguței Zaharia, [Și] Fenomenologia vieții personale în filosofia lui Constantin Micu Stavila, evidențiază contribuția gânditorului român Constantin Micu Stavila (1914-2003) – stabilit din 1969 la Paris – la dezvoltarea filosofiei românești în context european, dar și, mai ales, o fructificare a operei sale filosofice în perspectiva unei fenomenologii a vieții personale.
Autoarea este doctor în filosofie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Cartea semnată de Andi Mihalache [ Confesiuni, vestigii, temporalități – n.n.] este realmente încântătoare, te atrage mai mult decât poți bănui la primele pagini. Anunță o manieră de a scrie cu adevărat distinctă: cultivată și erudită – fără să devină pur livrescă, dezinvoltă și densă, cu idei care, deși ating uneori altitudini speculative, își află imediat carnația vie, starea lor întrupată.” (prof.univ.dr. Ștefan Afloroaei, Membru Corespondent al Academiei Române, în recomandarea de pe coperta IV a cărții).
Andi Mihalache este cercetător în Departamentul de Istoria Culturii din cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iaşi.