Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimonium
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

VERNISAJ ȘI PREZENTARE DE CARTE: Expoziția itinerantă „Diplomați români în vreme de război (1914-1918)” și catalogul acesteia vor fi prezentate vineri, 20 iulie, la Galeria „Paul Sima” din Cluj-Napoca

19.07.2018

Vineri, 20 iulie 2018, ora 11:00, în Galeria „Paul Sima” din Cluj-Napoca (Casa Universitarilor, str. Em. de Martonne, nr. 1), va avea loc prezentarea catalogului Diplomați români în vreme de război (1914-1918), lucrare apărută la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Prezentarea este prilejuită de vernisajul expoziției foto-documentare itinerante Diplomați români în vreme de război (1914-1918), ai cărei curatori sunt istoricii ieșeni Cătălin Botoșineanu, Adrian-Bogdan Ceobanu, Ionuț Nistor și Adrian Vițalaru.
Invitați: prof.univ.dr. Ioan Bolovan, prorector al Universității Babeș-Bolyai, cercetătorul științific gr. II Anan Maria Stan, de la Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai, lect.univ.dr. Bogdan Ceobanu și conf.univ.dr. Ionuț Nistor, ambii de la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, precum și dr. Cătălin Botoșineanu, de la Serviciul Județean Iași al Arhivelor Naționale. Moderatorul evenimentului va fi cercetătorul științific gr. II Marius Eppel, șeful Serviciului Muzee al Universității Babeș-Bolyai.
Manifestarea culturală își propune să aducă în atenția publicului imagini de epocă, documente de arhivă și fragmente de jurnal aparținând diplomaților români aflați în misiune în străinătate, în perioada 1914-1918. Imaginile sunt însoțite de texte care introduc în contextul epocii și refac, pe scurt, activitatea personalităților invocate. Expoziția poate fi vizitată gratuit în perioada 20 iulie – 27 august 2018, de luni până vineri, între orele 10:00-15:00.
Organizatorul expoziției este Universitatea Babeș-Bolyai, prin intermediul Direcției Patrimoniu Cultural Universitar.
Catalogul expoziției Diplomați români în vreme de război (1914-1918), lucrarea coordonată de Cătălin Botoșineanu, Adrian-Bogdan Ceobanu, Ionuț Nistor și Adrian Vițalaru, completează și îmbogățește expoziția de la Galeria „Paul Sima” cu un număr suplimentar de imagini de epocă față de cele expuse, precum și cu studii succinte dedicate activității diplomaților români în perioada Primiului Război Mondial. Catalogul este parte a unui proiect mai amplu, desfășurat cu prilejul Centenarului Marii Uniri, proiect finanțat de Consiliul Județean Iași.