Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimonium
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Volumul Regalitatea română. Perspective istoriografice va fi lansat în perioada 10-12 mai 2018 la Iași, București și Ștefănești-Argeș

08.05.2018

Recent apărut în colecția Historica, volumul Regalitatea română. Perspective istoriografice, coordonat de Mihai-Ștefan Ceauşu, Liviu Brătescu și Simion-Alexandru Gavriş, va fi lansat la sfârșitul acestei săptămâni la Centrul de Cultură „Brătianu” din Ștefănești-Argeș, la Muzeul Național Cotroceni din București și la Târgul de Carte Librex din Iași.
Astfel, prima lansare va fi joi 10 mai, la Centrul de Cultură „Brătianu” (Vila Florica, Ştefăneşti-Argeș). Lansarea este programată la sfârșitul sesiunii de susținere a lucrărilor știiințifice care începe la ora 10.45 în cadrul Colocviului Național Brătienii și Regalitatea. Colocviul se află sub egida Centenarului Marii Uniri și are ca temă, așa cum și titlul menționează, raporturile dintre familia Brătianu și Familia Regală a României.
Ce-a de-a doua lansare a volumului Regalitatea română. Perspective istoriografice este programată pentru vineri, 11 mai 2018, de la ora 14.00, la Muzeul Naţional Cotroceni din București, în cadrul Colocviului de Istorie organizat de muzeu, aflat la cea de-a XX-a ediție.
A treia lansare va fi sâmbătă, 12 mai 2018, la ora 18.30, în cadrul celui mai important târg de carte organizat la Iași, LIBREX. Lansarea va avea loc în spațiul de evenimente Agora EX LIBRIS I – La Fântână (zona I de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0), iar despre carte vor vorbi prof.univ.dr. Alexandru-Florin Platon, cercet.șt.I Cătălin Turliuc, cercet.șt.I Mihai-Ștefan Ceaușu, cercet.șt.II Liviu Brătescu și dr. Simion-Alexandru Gavriş.
Textele ce se regăsesc astăzi în cuprinsul volumului lansat realizează un excurs istoriografic provocator, având, printre altele, calitatea de a prezenta cititorilor mai multe episoade din istoria instituţiei monarhiei româneşti, poziţionarea ei faţă de anumite momente politice şi, nu în ultimul rând, modul în care evoluţia politică, economică şi culturală a României a fost influenţată de personalitatea celor patru regi ai României.