Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimonium
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

ZILELE RECOLTEI EDITORIALE 2017: Seria Opere Alexandru Zub și ediția critică integrală a Vechiului Testament – Septuaginta, versiunea lui Nicolae Spătarul Milescu, premiate la ediția din acest an

02.10.2017

Duminică, 1 octombrie, de la ora 14.00, a avut loc festivitatea de premiere a Zilelor Recoltei Editoriale (29 septembrie – 1 octombrie, Parcul Copou, Iași), eveniment care a ajuns la ediția a V-a reunind edituri din Iași în cadrul unui târg de carte, prilej de a semnala cele mai importante apariții editoriale ale anului 2017.
În cadrul decernării premiilor acestei ediții, Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit două importante distincții:

Premiul pentru PROIECT EDITORIAL „VALOARE PRIN CONTINUITATE” 2017, pentru seria Opere Alexandru Zub, un proiect academic de o anvergură aparte, sprijinit de Primăria Municipiului Iași, cu zece volume publicate în intervalul 2012-2017 din care trei apărute în anul curent: Biruit-au gândul. Note despre istorismul românesc, La sfârşit de ciclu. Despre impactul Revoluţiei franceze și În orizontul istoriei. Proiectul seriei își propune să readucă în actualitate opera reputatului istoric, academicianul Alexandru Zub.

Premiul CARTEA ANULUI la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pentru volumul Vechiul Testament – Septuaginta. Versiunea lui Nicolae Spătarul Milescu (Ms. 45 de la Biblioteca Filialei din Cluj a Academiei Române), ediție critică integrală a primei versiuni complete a Vechiului Testament în limba română, operă a marelui cărturar român Nicolae Milescu Spătarul (1636 - 1708). Monumentala ediție a fost coordonată de Eugen Muntenu și i-a avut drept autori pe filologii Ana Maria Gînsac, Ana Maria Minuţ, Lucia Gabriela Munteanu și Mădălina Ungureanu.

Premiile au fost înmânate de Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, festivitatea de premiere fiind prezentată de directorul Casei de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” (organizatorul târgului de carte), Adi Cristi și de președintele comisiei de jurizare, Nichita Danilov.
Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost prezentă în cadrul târgului cu o expoziție a noutăților editoriale din domeniul cărții academice pentru uzul publicului universitar (studenți, doctoranzi, profesori sau cercetători), precum și cu volume destinate publicului larg.