Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Avanpremieră editorială: Lucrările conferinței „80 de ani de la Pogromul de la Iași și Holocaustul (Șoahul) din România” vor fi prezentate la Iași și la București

09.09.2022

Joi, miercuri, 29 septembrie 2022, de la ora 17.00, va avea loc prezentarea în avanpremieră a lucrărilor conferinței „80 de ani de la Pogromul de la Iași și Holocaustul (Șoahul) din România”, desfășurate în iunie 2021 la Iași, lucrări reunite într-un volum omonim care urmează să fie publicat în colecția Historica Dagesh la Editura UAIC, sub coordonarea profesorilor Carol Iancu și Alexandru-Florin Platon. De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, va fi prezentat și volumul Comemorarea victimelor Pogromului de la Iași, 28-30 iunie 1941. Ghid pentru profesori, coordonat de prof. Luciana Antoci, Inspector Școlar General al ISJ Iași, și de prof. dr. Eliza Ilie, Inspector Școlar pentru Istorie și Socio-Umane al ISJ Iași.
Evenimentul va avea loc la librăria Orest Tafrali din Iași și îi va avea ca invitați pe conf. dr. Felicia Waldman, de la Universitatea din București, prof. Luciana Antoci, Inspector Școlar General al ISJ Iași, prof. dr. Eliza Ilie, Inspector Școlar pentru Istorie și Socio-Umane al ISJ Iași, prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon, de la Facultatea de Istorie a UAIC, și prof. univ. dr. Carol Iancu, Profesor emerit la Universitatea „Paul Valéry” din Montpellier și Membru de Onoare al Academiei Române.
Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Editura UAIC, Facultatea de Istorie, Centrul de Istorie a Evreilor și Ebraistică „Dr. Alexandru Șafran”) și Universitatea „Paul Valéry” din Montpellier.
Volumul conferinței 80 de ani de la Pogromul de la Iași și Holocaustul (Șoahul) din România va fi prezentat în avanpremieră și la București, luni, 3 octombrie 2022, de la ora 13.00, la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman” (Calea Călărași nr. 57B). Invitații evenimentului de la București sunt deputatul Silviu Wexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, Felicia Waldman, conferențiar de la Facultatea de Litere a Universitatății din București, istoricul Adrian Cioflâcă, director al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman” și Carol Iancu, profesor emerit la Universitatea „Paul Valéry” din Montpellier (Franța).
Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Editura UAIC, Facultatea de Istorie, Centrul de Istorie a Evreilor și Ebraistică „Dr. Alexandru Șafran”), Federația Comunităților Evreiești din România și Universitatea „Paul Valéry” din Montpellier.