Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

BILANȚ BOOKFEST 2016: Cele mai vândute titluri ale Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

09.06.2016

În perioada 1 – 5 iunie 2016, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a participat la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2016, ediția a XI-a, cel mai important eveniment al pieței de carte din România din prima jumătate a anului, organizat în parcul expozițional Romexpo din București.
La standul Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, din cadrul Consorțiului Universitaria, numerosul public vizitator a apreciat bogata ofertă de peste 250 de titluri, dintre care 40 de noutăți editoriale din anul 2016.
Pentru câteva dintre acestea din urmă, Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a organizat evenimente speciale de lansare în cadrul târgului, la care au participat nume importante ale lumii academice românești precum academicianul Marius Sala, istoricul literar Paul Cornea, lingviștii Rodica Zafiu și Cristina Florescu, criticii literari Ion Bogdan Lefter, Michael Finkenthal, Bogdan Crețu, Simona Popescu și Paul Cernat, sociologii Septimiu Chelcea, Mihai Dinu Gheorghiu, Iancu Filipescu și George Voicu, cercetătorul Camelia Crăciun, poetul și traducătorul Radu Andriescu sau istoricul Sorin Antohi.
Promovarea noutățile editoriale s-a reflectat, cum era de așteptat, și în statistica vânzărilor, în urma bilanțului de final de Bookfest 2016 (care consemnează o creștere de aprox. 15% față de ediția precedentă), primele cinci cele mai vândute titluri fiind:

1. Așa a fost? Așa îmi aduc aminte. 1945-2015, volumul de memorii al sociologului Septimiu Chelcea;
2. Noul spirit al capitalismului, volum conceput de sociologii francezi Luc Boltanski și Eve Chiapello și tradus de Aurelia Stoica (ambele din colecția Observatorul social, coordonată de Mihai Dinu Gheorghiu);
3. Cum să citeşti un poem şi să te îndrăgosteşti de poezie, scrisă de poetul și criticul american Edward Hirsch și tradusă în limba română de universitarii ieșeni Dana Bădulescu și Radu Andriescu;
4. Eseuri pe teme delicate, de Leon Volovici, istoric, critic literar și eseist (Iași, 1938 – Ierusalim, 2011), o ediție îngrijită de Hanna Volovici și Costel Safirman, aflată în aceeași colecție Observatorul social;
5. Nazismul și Antichitatea, de Johann Chapoutot, scriitor, istoric și profesor la Sorbona, carte apărută în colecția Bibliotheca Classica Iassiensis, coordonată de istoricul Alexander Rubel, în traducerea Simonei Modreanu.

De asemenea, de o bună primire s-au bucurat volumele de istorie, în special Hotarul de nord al Moldovei, de Alexandru Pînzar, Dor de Iași. Imagini din Iașul vechi, ediție trilingvă de Jil Silberstein, Întemeierea Moldovei. Probleme controversate, ed. a II-a, a reputatului profesor Ștefan S. Gorovei, de sociologie, cum este volumul Derive în evaluarea cercetării, de Yves Gingras (în traducerea Ioanei Alexandra Lionte) sau din domeniul literelor, cum este nou-apăruta traducere a lui Octavian Nicolae, Româna în contrast. O cercetare tipologică, a cunoscutului romanist Michael Metzeltin și mai ales ediția filologică integrală în 25 de volume a Bibliei de la București, Monumenta Linguae Dacoromanorum. Biblia 1688, proiect finalizat anul trecut de Centrul de Studii Biblico-Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum” din Iași, sub coordonarea prof.dr. Eugen Munteanu.

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își exprimă gratitudinea pentru toți cei care au concurat la promovarea cărților editate, organizatorilor și publicului vizitator pe care îl așteaptă și la viitoarele târguri de carte.