Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

BOOKFEST 2015: Programul evenimentelor Editurii Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

18.05.2015

Editura Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi participă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015 (București, 20 – 24 mai 2015, Romexpo), cel mai important târg românesc de carte din prima jumătate a anului, cu cele mai noi apariții editoriale, prezentate în standul propriu din cadrul Consorțiului Universitaria (Pavilion C4, lângă standul Cehiei, invitatul special al Bookfest 2015).
Pe lângă bogata ofertă editorială, reprezentând materializarea potențialului științific al mediului academic ieșean și nu numai, Editura Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează o serie de evenimente speciale, în cadrul cărora vor avea loc lansări de carte și dezbateri la care vor participa nume prestigioase din mediul cultural românesc.
Astfel, vineri, 22 mai programul evenimentelor va începe de la orele 11.00, pe scena „Agora”, din pavilionul C4, când, sub genericul Actualitatea lui A. Philippide, va fi lansat vol. I din Originea românilor, de A. Philippide (ediție îngrijită de Roxana Vieru). Invitați: prof.univ.dr. Grigore Brâncuş, membru al Academiei Române și prof.univ.dr. Gh. Chivu, membru corespondent al Academiei Române. Detalii despre volumul lansat, aici.
Al doilea eveniment al zilei, Tradiţia biblică românească, va avea loc între orele 13.00 – 14.00 pe aceeași scenă „Agora” din pavilionul C4, când va fi lansat volumul În multe chipuri de Scripturi. Studii de traductologie biblică românească, de Ioan-Florin Florescu. Cartea va fi prezentată de prof.univ.dr. Gh. Chivu, membru corespondent al Academiei Române și de prof. univ. dr. Francisca Băltăceanu. Detalii despre volumul lansat, aici.
Civilizație urbană românească în prag de modernitate este numele sub care se va derula cel de-al treilea eveniment al zilei, care se va desfășura între orele 16.30 - 17.30, în Spațiul de evenimente „Arena” din pavilionul C1. Cu acest prilej vor fi lansate trei volume: Orașe vechi, orașe noi în spațiul românesc. Societate, economie și civilizație urbană în prag de modernitate (sec. XVI-jumătatea sec. XIX), editat de Laurențiu Rădvan, Documente privitoare la negustorii din Ţara Românească Vol. 1: 1656-1688, de Gheorghe Lazăr și Documente privitoare la negustorii din Ţara Românească. Vol II: 1689-1714 de Gheorghe Lazăr. Invitați: prof. univ. dr. Ovidiu Cristea, director al Institutului de Istorie "N. Iorga" București și prof. univ. dr. Ştefan Andreescu. Detalii despre cărțile lansate, aici, aici și aici.
O discuție referitoare la Interculturalitatea Banatului va fi prilejuită de lansarea, în Spațiul de evenimente „Agora” din pavilionul C4, între orele 18.00 – 19.00, a volumului cu același nume, Interculturalitatea Banatului, coordonat de Victor Neumann, la care sunt invitați istoricul Sorin Antohi și prof.univ.dr. Victor Neumann. Detalii referitoare la cartea lansată, aici.
Sâmbătă, 23 mai, Editura Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi oraganizează alte trei evenimente.Comunități evreiești și antisemitism. Pogromul de la Iași este numele primului dintre ele, se va desfășura între orele 14.00 – 15.00, la Cafeneaua literară „Julius Meinl” din pavilionul C4 și va presupune o dezbatere pe marginea a trei volume Pogromul de la Iași și Holocaustul în România/ Le Pogrom de Iași et la Shoah en Roumanie, coordonat de Carol Iancu și Alexandru-Florin Platon, Evreii din Hârlău. Istoria unei comunităţi, de Carol Iancu și Profesori şi studenţi evrei, coordonat de asemenea de Carol Iancu și Alexandru-Florin Platon. Invitați la această dezbatere sunt cercet.șt. Adrian Cioflâncă, prof.univ.dr. Mihai-Răzvan Ungureanu, prof.univ.dr. Carol Iancu, conf.univ.dr. Adrian Niculescu, conf.univ.dr. Felicia Waldman și scriitorul Țicu Goldstein. Detalii despre cărțile lansate, aici, aici și aici.
Al doilea eveniment de sâmbătă se numește Fundamente romaniste în dreptul european. De la Roma augustiană la augusta Romă a Tratatului C.E.E și se va desfășura între orele 15.00 – 16.00 în Spațiul de evenimente „Agora”, din pavilionul C4, cu ocazia lansării vol. I şi II din Dreptul roman. Prelecţiuni, de Valerius M. Ciucă; dezbaterea care va avea loc cu acest prilej este organizată de Edituria Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Centrul Robertianum de Drept Privat European și A.R.D.A.E. (Asociația Română de Drept și Afaceri Europene). Invitați: prof.dr. cercet. Mihai Şandru, dr. Liviu Damşa și prof.univ.dr. Valerius M. Ciucă. Detalii despre volumele lansate, aici și aici.
Boieri din Moldova secolului XIX, al treilea eveniment de sâmbătă, se va desfășura între orele 15.00 – 16.00, la Cafeneaua literară „Julius Meinl” din pavilionul C4, cu ocazia lansării, în prezența autorului, a volumului Marea arhondologie a boierilor Moldovei (1835-1856), de Mihai-Răzvan Ungureanu. Invitați: cercet. şt. gr. I Constanța Vintilă-Ghiţulescu și prof. univ. dr. Petronel Zahariuc. Detalii despre carte, aici.