Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Editura UAIC la BOOKFEST 2024. Lansare cu Mihai Dinu Gheorghiu

28.05.2024

Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași participă în perioada 29 mai - 2 iunie 2024 la unul din cele mai importante târguri de carte din România, Salonul Internațional de Carte Bookfest.
Evenimentul, ajuns la ediția a XVII-a, se desfășoară la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.
La standul Editurii UAIC (indicativul standului este F 43) publicul poate alege dintre cele peste 200 titluri expuse, inclusiv noutăți editoriale din acest an, din domenii precum istoria, literele, economia, filosofia, dreptul, științele sociale, științele exacte sau educația fizică.

LANSARE CU MIHAI DINU GHEORGHIU

Editura UAIC vă invită la BOOKFEST vineri, 31 mai 2024, de la orele 14.00, pe Scena ARCA, unde va avea loc lansarea volumului Științele sociale între angajament și distanțare. In honorem Mihai Dinu Gheorghiu, coordonat de Adrian Netedu, publicat în colecția IN HONOREM.

Invitați pentru a vorbi cu această ocazie sunt Simona Corlan-Ioan, Camelia Crăciun, Septimiu Chelcea, Mihai Dinu Gheorghiu, Ion Bogdan Lefter și Zoltán Rostás, alături de coordonatorul volumului, Adrian Netedu.

Cartea este dedicată personalității renumitului sociolog Mihai Dinu Gheorghiu, profesor universitar doctor al Facultății de Psihologie și Știintele Educației și coordonator de doctorate în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Volumul marchează întreaga activitate a lui Mihai Dinu Gheorghiu, profesor emerit al UAIC, a cărui carieră a evoluat în paralel în România și Franța (unde a susținut și doctoratul cu unul dintre cei mai importanți sociologi ai secolului XX, Pierre Bourdieu). Profesorul ieșean are contribuții importante și în publicistică și critică literară – Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România pentru volumul Ibrăileanu, romanul criticului (1981, Ed. Albatros, București; 2014, ed. a II-a, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) și Premiul pentru cea mai bună carte de critică literară a anului acordat de Societatea „George Călinescu” pentru culegerea de cronici literare Reflexe condiționate (1983, Ed. Cartea Românească). În anul 2009 a primit Ordinul Meritul Cultural cu grad de Cavaler. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Invitatul de onoare al Salonului Internațional de Carte Bookfest 2024 este Republica Moldova.

Accesul publicului la Bookfest este gratuit. Vizitatorii pot lua parte la peste 300 de evenimente, ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive, conform paginii web a evenimentului.
Programul de vizitare pentru public este următorul:
miercuri, 29 mai: 10.00 – 20.00
joi, 30 mai: 10.00 – 20.00
vineri, 31 mai: 10.00 – 21.00
sâmbătă, 1 iunie: 10.00 – 21.00
duminică, 2 iunie: 10.00 – 20.00

«Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest din 2023 (București, 24 – 28 mai) au fost prezenți peste 170 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări și dezbateri până la proiecții cinematografice și evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Italia. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Japonia. Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău», se mai arată pe pagina web a evenimentului.