Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Festivalul de C’Arte (Brăila), “Alba Transilvana” (Alba Iulia), Bookfest 2016 (București): târgurile de carte la care participă Editura Universității în perioada imediat următoare

12.05.2016

După fructuoasa participare la LIBREX 2016 (9 – 13 martie, Iași), cu două importante premii câștigate (Premiul Șaraga pentru cea mai importantă ediţie critică, și anume proiectul Monumenta Linguae Dacoromanorum. Biblia 1688 și Premiul Mihail Kogălniceanu pentru editarea cărţii ştiinţifice şi de specialitate), Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va participa în această perioadă la încă trei târguri de carte: Festivalul de C’Arte Brăila (ediţia a II-a, Sala Polivalentă din Brăila, 12 – 14 mai 2016), Târgul de Carte “Alba Transilvana” (ediţia a IX-a, Casa de Cultură a Sindicatelor, Alba-Iulia, 20 – 22 mai 2016) și la principalul eveniment al pieței de carte din prima jumătate a anului, Bookfest 2016 (ediția a XI-a, Parcul Expozițional Romexpo, București, 1 – 5 iunie).
În plus, pe lângă prezentarea ofertei cu cele peste 40 de noutăți editoriale din anul 2016 și titlurile cele mai solicitate din portofoliul propriu, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va organiza la aceste târguri și o serie de lansări de carte.
În acest sens, la Bookfest 2016 vor fi lansate titlurile: Terminologia meteorologică românească a fenomenelor atmosferice (științific versus popular), apărut în colecția Dicționarele Editurii Universității sub coordonarea Cristinei Florescu, miercuri, 1 iunie, ora 16.30, Româna în contrast. O cercetare tipologică, de Michael Metzeltin, (colecția Logos), mirecuri, 1 iunie, ora 17.15, Cum să citeşti un poem şi să te îndrăgosteşti de poezie, de Edward Hirsch, miercuri, 1 iunie, ora 18.00, Eseuri pe teme delicate, de Leon Volovici (colecția Observatorul Social), vineri, 3 iunie, ora 13.00, noutățile colecției Observatorul Social Așa a fost? Așa îmi aduc aminte. 1945-2015, de Septimiu Chelcea, Noul spirit al capitalismului, de Luc Boltanski și Ève Chiapello și Derive în evaluarea cercetării. Despre o bună utilizare a bibliometriei, de Yves Gingras, vineri, 3 iunie, de la ora 17.00 și Literatura în slujba Revoluţiei , de Ovidiu Morar, sâmbătă, 4 iunie, ora 17.00.
La Târgul de Carte “Alba Transilvana”, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va lansa volumul Conflictul dintre Știință și Religie, de Constantin Thiron.
Cărțile vor fi prezentate de personalități ale vieții academice din România precum Acad. Marius Sala, Paul Cornea, Rodica Zafiu, Septimiu Chelcea, Ioan Bogdan Lefter, Simona Popescu sau Mihai Dinu Gheorghiu, dar și de tineri universitari și cercetători precum Paul Cernat, Bogdan Crețu, Camelia Crăciun, Marius Rotar sau Victor Tudor Roșu.