Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

GAUDEAMUS 2016: Despre America religioasă, istoria sexualității românești, memorie și identitate în literatură și o incursiune în Iașul vechi • Programul evenimentelor

14.11.2016

Printre invitații de marcă ai editurii se numără istoricii Constanța Vintilă-Ghițulescu, Mihai Răzvan Ungureanu și Sorin Antohi, sociologul Nicu Gavriluță, teologii Sorin Mihalache și Nicolae Dima, criticii literari Paul Cernat, Doris Mironescu și Radu Vancu sau editorul Jil Silberstein

În perioada 16 – 20 noiembrie, Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași va fi prezentă la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură 2016, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune.
La acest târg de tradiție, unul dintre cele mai prestigioase, alături de Bookfest, dintre evenimentele de gen organizate în România, Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași va expune, la standul propriu (parte a standului comun ocupat de editurile universităților membre ale Consorțiului Universitaria – Romexpo, nivel 0.00, standul 23), cele mai noi apariții editoriale și o bogată selecție din titlurile publicate în ultimii ani. În programul de evenimente speciale din cadrul târgului, editura ieșeană a inclus patru lansări de carte, propunând, astfel, publicului o întâlnire cu titluri de interes și invitați de marcă.

Primul eveniment organizat de Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” va avea loc joi, 17 noiembrie 2016, de ora 17.00, când vor fi lansate volumele:
America religioasă, Europa seculară? O temă și variațiuni, de Peter Berger, Grece Davie și Effie Fokas;
Religie și violență în Europa seculară, de Nicu Gavriluță, Nicolae Dima și Sorin Mihalache;
Lumina Celui Nevăzut: O privire teologică în raționalitatea Creației și teoriile științifice recente despre Univers, vol. I și II, de Sorin Mihalache
Invitaţi: Nicu Gavriluță, Sorin Mihalache și Nicolae Dima.

Alte trei evenimente sunt programate sâmbătă, 19 noiembrie 2016, în spațiul destinat lansărilor din standul Consorțiului Universitaria.
De la ora 15.00, va fi lansat volumul Sexualitate şi discurs politico-religios în societatea românească premodernă, ediție îngrijită de Constanţa Vintilă-Ghiţulescu. Alături de coordonatoarea volumului, la lansare va fi prezent, ca invitat, istoricul Mihai Răzvan Ungureanu.

De la ora 16.00, în același spațiu de lansări, va fi prezentat volumul Un secol al memoriei. Literatură și conștiință comunitară în epoca romantică, de Doris Mironescu.
Invitați: Paul Cernat, Radu Vancu și Doris Mironescu.

Tot sâmbătă, de la ora 18.00, Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” adresează publicului o invitație la un eveniment special: lansarea albumului trilingv Dor de Iași. Imagini din Iașul vechi/ Images du vieux Iaşi/ Images of Old Iaşi, ediție îngrijită de Jil Silberstein, proiect sprijinit de Primăria Municipiului Iași, realizat pe baza colecției de cărți poștale deținute de Jil Silberstein. „Ghizi” în descoperirea Iașului vechi ascuns în cele 360 de imagini pe care le include albumul vor fi editorul Jil Silberstein și istoricii Mihai Răzvan Ungureanu și Sorin Antohi.