Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Joi, 6 octombrie 2016, a fost inaugurată Librăria Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

08.10.2016

Deschiderea oficială a librăriei a fost făcută de către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof.univ.dr. Tudorel Toader, Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica și Directorul Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof.univ.dr. Andrei Corbea-Hoișie

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Editura Universității au organizat festivitatea de deschidere a librăriei editurii, joi, 6 octombrie 2016, de la ora 12.00. Evenimentul a avut loc în corpul B (parter) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Bd. Carol I, nr. 22), acolo unde este amplasată atât noua librărie, cât și centrul de copiere recent relocat.
Inaugurarea librăriei a fost marcată și de lansarea unui volum de excepție – albumul trilingv Dor de Iași. Imagini din Iașul vechi/ Images du vieux Iaşi/ Images of Old Iaşi, ediție îngrijită de Jil Silberstein, proiect sprijinit de Primăria Municipiului Iași.
Au luat cuvântul cu această ocazie prof.univ.dr. Tudorel Toader – Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Mihai Chirica – Primarul Municipiului Iași, prof.univ.dr. Andrei Corbea-Hoișie – Directorul Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Sorin Iftimi – istoric și muzeograf la Muzeul de Istorie a Moldovei.
Proiectată în ideea de a facilita accesul direct și fără costuri suplimentare (adaos comercial) la volumele editate sub sigla Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, noua librărie propune publicului o selecție de peste 250 de titluri din portofoliul propriu publicate în ultimii ani. Aceste volume se adresează comunității academice (studenți, doctoranzi, cercetători sau profesori), dar și publicului larg, prin diversitatea de domenii culturale abordate, obiectivul fiind o mai mare accesibilitate la producția editorială a universității. De asemenea, librăria recent deschisă dispune, în același spațiu, și de un centru de copiere, unde se tipăresc diverse lucrări pentru uzul curent al studenților la un preț accesibil.
Albumul Dor de Iași. Imagini din Iașul vechi/ Images du vieux Iaşi/ Images of Old Iaşi, ediție îngrijită de Jil Silberstein, publicat în limbile română, franceză și engleză, reunește peste 350 de documente (cărți poștale, fotografii de epocă etc.) , dintre care unele sunt rarisime, chiar unice și reprezintă un „ocol al vechiului Iași” în imagini de arhivă. Imaginile, din colecția particulară a lui Jil Silberstein, au fost adunate de pe diverse meridiane ale globului și reunite în acest volum publicat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, consultantul științific al volumului fiind istoricul Sorin Iftimi.