Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

LANSARE DE CARTE: In honorem Leonard Olaru la 85 de ani, marți, 5 octombrie, la Academia Română – Filiala Iași

30.09.2021

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită marți, 5 octombrie 2021, orele 10.00, la Biblioteca Academiei Române - Filiala Iași, unde va avea loc lansarea volumului In honorem Leonard Olaru la 85 de ani, coordonat de Viorel Ionesi, Crina Miclăuș și Daniel Țabără și recent publicat în colecția In honorem.
Lansarea de carte are loc în cadrul conferinței 60 de ani de palinologie la Iași.
Alături de sărbătorit, prof. univ. dr. em. Leonard Olaru, aflat la lansare și în calitatea sa de Președinte al Colectivului de Geologie al Academiei Române - Filiala Iași, invitații care vor vorbi la acest eveniment sunt: academician prof. univ. dr. Viorel Barbu, Președintele Academiei Române - Filiala Iași, prof. univ. dr. Constantin Dram, Directorul Editurii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, conf. univ. dr. Daniel Țabără și conf. univ. dr. Viorel Ionesi. Moderator: prof. univ. dr. Mihai Brânzilă.
Parteneri: Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia Română - Filiala Iași și Facultatea de Geografie și Geologie a UAIC.
Cartea abordează aspecte din viața și activitatea didactică și științifică a profesorului emeritus doctor Leonard Olaru, cercetător și creator de școală științifică în domeniul palinologiei și al palinostratigrafiei la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, văzute prin prisma aprecierilor făcute de către unii prieteni, colegi, colaboratori și foști studenți.

Leonard Olaru este profesor universitar doctor emerit, Departamentul de Geologie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, conducător de doctorat și creator de școală științifică de palinologie și palinostratografie. Este specialist în geologie, palinologie și paleoevoluția materiei organice disperse din formațiunile metamorfice din Carpații Orientali și Meridionali, Dobrogea de nord și Centrală și Munții Apuseni. Are o bogată activitate în studiul palinostratigrafic al formațiunilor sedimentare de fliș din Carpații Orientali și din unitățile de platformă din România și din Ucraina. A participat la numeroase lucrări și proiecte de teren din diferite domenii ale geologiei și a luat parte la multe simpozioane și congrese științifice din țară și străinătate. Este membru al unor societăți și asociații științifice interne și internaționale. În 1996 a primit Premiul Grigore Cobălcescu al Academiei Române, pentru un studiu palinostratigrafic din cristalinul Munților Apuseni, iar în 2003 a primit Premiul Emil Pop al Societății paleontologilor din România pentru un studiu-sinteză palinostratigrafic al metamorfitelor din România.
La Editura UAIC a publicat volumele Geologie fizică (ed. I, 2004, ed. a II-a, 2008), sinteza monografică Palinologia și palinostratigrafia formațiunilor sedimentare și metamorfice din România (vol. I, 2008 și vol. II, 2011), precum și Evoluția biostratigrafică a palinomorfelor din Precambrian și Predevonian cu aplicații la metamorfitele din Carpații Orientali și la unele formațiuni sedimentare din România, vol. I, 2017.