Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

LANSARE DE CARTE: „In honorem Mihai Dinu Gheorghiu”, vineri, 15 septembrie, la „TAFRALI”

14.09.2023

Editura UAIC vă invită vineri, 15 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Librăria OREST TAFRALI (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, corp A, parter), unde va avea loc lansarea volumului Științele sociale între angajament și distanțare. In honorem Mihai Dinu Gheorghiu, coordonat de Adrian Netedu.

Invitați: prof. univ. dr. Zoltán Rostás și conf .univ. dr. Marius Lazăr, ambii de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, prof. univ. dr. Mihai Dinu Gheorghiu – sociolog, critic literar și publicist ieșean căruia îi este dedicat acest volum aniversar, prof. univ. dr. Adrian Netedu de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din Iași, coordonator al volumului, și prof. univ. dr. Constantin Dram, directorul Editurii UAIC.

Cartea este dedicată personalității renumitului sociolog Mihai Dinu Gheorghiu, profesor universitar doctor al Facultății de Psihologie și Știintele Educației și coordonator de doctorate în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Volumul marchează întreaga activitate a lui Mihai Dinu Gheorghiu, profesor emerit al UAIC, a cărui carieră a evoluat în paralel în România și Franța (unde a susținut și doctoratul cu unul dintre cei mai importanți sociologi ai secolului XX, Pierre Bourdieu). Profesorul ieșean are contribuții importante și în publicistică și critică literară – Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România pentru volumul Ibrăileanu, romanul criticului (1981, Ed. Albatros, București; 2014, ed. a II-a, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) și Premiul pentru cea mai bună carte de critică literară a anului acordat de Societatea „George Călinescu” pentru culegerea de cronici literare Reflexe condiționate (1983, Ed. Cartea Românească). În anul 2009 a primit Ordinul Meritul Cultural cu grad de Cavaler. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

«Fără nicio îndoială Mihai Dinu Gheorghiu, prin contribuțiile sale ca cercetător în științe sociale, ca autor, editor și profesor pentru noile generații, este exemplar pentru ceea ce internaționalismul științific, ancorat într-o perspectivă reflexivă asupra propriilor tradiții naționale, poate aduce mai bun şi deschide calea căutării unui adevărat universalism pentru cunoaşterea în domeniul ştiinţelor sociale. O oportunitate incredibilă de a-i fi coleg și prieten în tot acest timp.» (Garcia Afrânio, conferențiar la EHESS, Paris)