Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Putem preveni obezitatea la vârsta copilăriei? Lansare de carte și dezbatere pe tema rolului cerealelor integrale într-o alimentație sănătoasă, sâmbătă, 24 februarie, la UMF Iași

20.02.2018

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu Nestlé România și Fundația Tradiții Sănătoase, vă invită sâmbătă, 24 februarie 2018, ora 9.00, în Aula Magna „George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, la lansarea volumului Prevenția obezității la vârsta copilăriei. Cerealele integrale. Recomandări și bune practici, coordonat de Veronica Mocanu.
Invitați: prof.univ.dr. Beatrice Gabriela Ioan, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, prof.univ.dr. Luminița Smaranda Iancu, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, prof.univ.dr. Beatrice Abălașei, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, conf.univ.dr. Ovidiu Gavrilovici și lect.univ.dr. Elena Seghedin, ambii de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De asemenea, la lansare va vorbi și coordonatorul volumului lansat și al proiectului Traista cu sănătate Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși, prof.univ.dr. Veronica Mocanu, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.
Moderatorul lansării va fi prof. Viorica Scutariu, directorul Bibliotecii Universitare UMF „Grigore T. Popa” Iași.
Lansarea volumului va avea loc în cadrul atelierului Greutate sănătoasă, parte a proiectului Traista cu sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși, aflat la a doua ediție. Prin acest volum, autorii - specialiști în medicină, psihologie, educație, nutriție și sport, cei mai mulți cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” - oferă un instrument practic de luptă împotriva obezității pentru specialiștii din diferite domenii, incluzând nu numai informații, dar și recomandări și dovezi de bune practici.
Veronica Mocanu este medic specialist endocrinolog, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași, unde predă disciplinele de Fiziopatologie și Comportament alimentar.
Programul Traista cu sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși are ca misiune educarea copiilor pentru un stil de viață sănătos, având la bază tradițiile culturale locale. În cadrul acestui program este organizată anual o conferință dedicată prevenției obezității la vârsta copilăriei.
Volumul Prevenția obezității la vârsta copilăriei. Cerealele integrale. Recomandări și bune practici reunește comunicările din cadrul celei de a V-a conferințe „Prevenția obezității la vârsta copilăriei”, ce a avut loc în 2017, fiind axată pe rolul cerealelor integrale în prevenția bolilor și dobândirea deprinderilor pentru a crește consumul de cereale integrale. Contribuțiile din acest volum reflectă preocupările unor cercetători cu experiență în sănătate publică, obezitate, epidemiologie, psihologia dezvoltării, pediatrie, dezvoltare și comportament, nutriție, activitate fizică, somn și parenting.
Sponsorii evenimentului sunt Nestlé România și Fundația Tradiții Sănătoase.