Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

SĂPTĂMÂNA DIVERSITĂȚII LA UMF IAȘI: Dialog cu George Marian Ichim, despre volumul Discriminarea de gen în mediul academic

24.05.2021

Miercuri, 26 mai 2021, de la ora 18.00, Clubul de literatură și arte „V. Voiculescu” al UMF Iași organizează prezentarea volumului Discriminarea de gen în mediul academic. Transformări structurale pentru realizarea egalității de gen în mediul academic și științific ieșean, de George Marian Ichim.
Evenimentul se va desfășura live pe platforma ZOOM și este conceput sub forma unui dialog între autor și cei interesați de tematica discriminării de gen, moderator fiind dr. Richard Constantinescu, coordonator al Clubului de literatură și arte „V. Voiculescu” al UMF Iași.
Prezentarea este inclusă în calendarul Săptămânii diversității (24-28 mai 2021), manifestare culturală aflată la prima ediție, organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, în cadrul mai larg al European Diversity Month, un proiect al Comisiei Europene care se desfășoară în luna mai 2021. Sub aceste auspicii sunt astfel reunite dezbateri și conferințe axate pe tot ceea ce presupune conceptul de diversitate (respectarea diferențelor de rasă, etnie, gen, religie, vârstă, cultură, abilitate, orientare sexuală, statut social sau educație).

Cartea lui George Marian Ichim aduce în prim-plan modalitățile prin care practicile de gen propagate în mediul academic și științific contribuie la menținerea structurilor organizaționale de gen, structuri care dezavantajează femeile. De asemenea, explică modul în care percepțiile femeilor din mediul academic asupra barierelor de gen influențează practicile discriminatorii din acest mediu, precum și modul în care se produce distanțarea de alte femei care își exprimă o altă viziune asupra fenomenului. De altfel, cartea se concentrează pe satisfacția profesională a personalului academic, care reprezintă un predictor important al intenției de a nu renunța la locul de muncă și care este legat de productivitate, satisfacție și angajament față de locul de muncă.