Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Historica
Historica Dagesh
In Honorem
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

TÂRGUL GAUDEAMUS ONLINE: Lansarea volumului „Discriminarea de gen în mediul academic”, de George Marian Ichim, marți, 30 martie, ora 12.00

28.03.2021

   Marți, 30 martie 2021, de la ora 12.00 , Editura UAIC vă invită la lansarea ONLINE a volumului Discriminarea de gen în mediul academic. Transformări structurale pentru realizarea egalității de gen în mediul academic și științific ieșean, de George Marian Ichim, recent publicat în colecția Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale.     
Evenimentul are loc în cadrul Târgului de carte Gaudeamus Radio România, ediția ONLINE, martie 2021 și va putea fi urmărit atât în direct, cât și înregistrat, pe paginile de Facebook ale Târgului de Carte Gaudeamus și Editurii UAIC, precum și pe gaudeamus.ro (în partea de jos a paginii, prin accesarea evenimentului din desfășurător).
   Invitați pentru a vorbi la acest eveniment sunt prof. univ. dr. Doina Balahur, coordonatoarea colecției Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale, prof. univ. dr. Adriana Prodan, specialist în resurse umane de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a UAIC, prof. univ. dr. Daniela-Tatiana Șoitu, specialist în ştiinţe sociale de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a UAIC, prof. univ. dr. Conțiu Tiberiu Șoitu, Decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a UAIC, dr. George Marian Ichim, autorul volumului lansat, și directorul Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Constantin Dram.
     Cartea care va fi prezentată aduce în prim-plan modalitățile prin care practicile de gen propagate în mediul academic și științific contribuie la menținerea structurilor organizaționale de gen, structuri care dezavantajează femeile. De asemenea, se explică modul în care percepțiile femeilor din mediul academic asupra barierelor de gen influențează practicile discriminatorii din acest mediu, precum și modul în care se produce distanțarea de alte femei care își exprimă o altă viziune asupra fenomenului. De altfel, cartea se concentrează pe satisfacția profesională a personalului academic, care reprezintă un predictor important al intenției de a nu renunța la locul de muncă și care este legat de productivitate, satisfacție și angajament față de acesta.

    George Marian Ichim (n. 1988, Iași) este consilier juridic și cadru didactic asociat în cadrul Departamentului de Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Susține seminarii la disciplinele: Drepturile omului și strategii antidiscriminare, Asistența socială în sistemul de probațiune, Drept și legislație în asistența socială, Organizarea și managementul serviciilor de asistență socială. A fost asistent de cercetare științifică în cadrul proiectului European Framework Programme Seven Stages, coordonat de prof. univ. dr. Doina Balahur, în perioada 2013-2015. Autorul are o activitate de cercetare însemnată, publicând numeroase articole de specialitate.

     Programul complet al lansărilor Editurii UAIC la Târgul de Carte Gaudeamus, ediția ONLINE, martie 2021, aici.