Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Pagina principală / Domeniul Ştiinţe economice /

Entrepreneurial Innovation in Agri-Food Science. Course for Trainers

Nicu Marcu, Georgiana-Raluca Lădaru, Irina Neta Gostin (editors)

stoc epuizat

Data apariției: 05.10.2022

Domeniu: Ştiinţe economice / Afaceri

Colecție: ---

ISBN: 978-606-714-710-0

Nr. pagini: 300

Format: 17 x 24 cm.

--- LEI

preț de producție

Poșta Română 3-4 zile lucrătoare livrare gratuită Curier rapid 24-48 ore + taxe de livrare Suport clienți 0232.314.947

Descriere Sumar Despre autori

Online edition: open access, here.
Ediție online: volumul este disponibil gratuit aici.
This course is mainly destined for biologist, biochemists, environmental and agricultural science specialists, as it aims to develop their entrepreneurial skills in the agri-food sector by considering the principles of sustainable development. However, it could also be helpful for the teaching staff from the EU universities interested in harmonizing their curriculum with current and future professional trends and interests. “Entrepreneurial Innovation in Agri-Food Science. Course for trainers” is the 2nd Intellectual Output (O2) of the Erasmus+ project “Evaluation of Agro-ecological development potential through transnational cooperation and entrepreneurial innovation – AGROECOIN” granted under the contract no. 2019-1-RO01-KA203-063939. The publication is a joint product of all scientific institutions involved in project realization: University of Alexandru Ioan Cuza, Iasi, Romania; University of Catania, Italy; Bucharest University of Economics Studies, Romania; ISCTE University Institute of Lisbon, Portugal; Institute of Agricultural Economics – Belgrade, Serbia; University of Bucharest, Romania.

Lucrarea, editată în limba engleză, reprezintă al doilea produs intelectual al proiectului Erasmus+ AGROECOINN care își propune să implementeze în programele universităților partenere un conținut care generează competențe interdisciplinare, reunind expertiza specialiștilor în economie agroalimentară, economie de mediu, biologilor și antreprenorilor și să realizeze schimburi de bune practici și cunoștințe între specialiștii partenerilor în proiect, reprezentați de universități și institute de cercetare.
“Entrepreneurial Innovation in Agri-Food Science” este o culegere de date referitoare la agro-marketing, valorificarea pe piață a produselor din agricultura ecologică, aspecte regionale ale comportamentului consumatorilor, eficiența economică a investițiilor în sectorul agroalimentar, strategii de antreprenoriat în economia verde ale partenerilor implicați în proiect.

Introduction (Nicu Marcu, Georgiana-Raluca Lădaru); First section: Descriptive information: 1. Agri-food Innovation for Sustainable Practices in EU (Alina Zaharia, Irina-Elena Petrescu); 2. The Research’s Benefits of the Growth of Organic Farming in European Union (Carmen-Elena Dobrotă); 3. Concept and State of Producer Organizations Development in European Organic Farming (Vesna Paraušić, Svetlana Roljević Nikolić); Second section: Sustainable entrepreneurial strategies: 4. Entrepreneurial opportunities in the green economy (Sorin Gabriel Anton, Mihaela Onofrei, Irina Neta Gostin, Lacramioara Oprică); 5. Entrepreneurial initiative in organic agriculture: case studies among young people in Eastern Romania (Irina Neta Gostin, Lacramioara Anca Oprica, Sorin Gabriel Anton, Mihaela Onofrei); 6. Sustainable Development Strategies in the Food Business (Nicu Marcu, Georgiana-Raluca Lădaru, Alina Zaharia, Maria-Claudia Diaconeasa); 7. Promoting Production and Export of Organic Agriculture Products through Government Policies (Carmen-Elena Dobrotă); Third section: Economic estimations in the agri-food sector: 8. Economic Efficiency of Investments in the Agri-Food Sector (Sorin Gabriel Anton); 9. Financial Reporting of Biological Products: A Review of Reporting Rules and European Practice (Helena Isidro); 10. Estimation of Economic Effects of Processing of Organic Products in the case of Family Farms (Jonel Subić, Marko Jeločnik, Vlado Kovačević, Biljana Grujić Vučkovski); Fourth section: Consumption perspectives in agri-food sector: 11. Theoretical Framework of Food Consumption Drivers in the European Society (Marco Platania, Zira Hichy); 12. Organic products and consumer behavior: a research on consumer motivation (Marco Platania, Giuseppe Santisi, Andrea Zammitti); 13. Quality and Safety of Organic Food: Estimation and Perception (Octavian Postolache, Ștefan Postolache, Henrique O’Neill); 14. Consumers Perceptions on Rebranding Strategies for Romanian Food Products (Maria-Claudia Diaconeasa, Georgiana-Raluca Lădaru); Correct answers to the questionnaires; Scholars engaged in the publication

Nicu Marcu is Professor Ph.D within the Department of Economic-Financial Analysis and Evaluation (ASE Bucharest). From 2020, he is the President of the Financial Supervisory Authority. Between 2017 and 2020, he was Vice-president of Romania Court of Accounts. He was Project Manager for the Partner 3 within the project 543064-LLP-1-2013-1-ES-KA4-KA4MP Lifelong Learning Programme Application, Key Activity 4 Multilateral Projects, B-Entrepreneur: Best practices in entrepreneurship at EU level (2014-2016).
Georgiana-Raluca Lădaru is Associate Professor Ph.D. within the Department of Agrifood and Environmental Economics (ASE Bucharest). She is President of the Doctoral School of Economics 2 within the Bucharest University of Economic Studies. She was Project Manager within the project POSDRU/159/1.5/S/134917 Strategic directions for raising competitiveness in the wine strip in Romania (2014-2015). She teaches the following subjects: Agro-Marketing; Agrifood markets research; Planning activities within the agri-food and environment fields.
Associate professor Irina Neta Gostin is a member of the Biology Department, Faculty of Biology, Alexandru Ioan Cuza of Iasi University. She was involved into the management of the Project POSDRU/159/1.5/S/133652 (2014-2015) and she is Project manager of Erasmus + Project AGROECOINN no. 2019-1-RO01-KA203-063939 (2019-2022). From 2009 until present she is expert evaluator in the Commission C1 - Exact Sciences and Natural Sciences of The Romanian Agency for Quality Assurance in Higher Education (ARACIS). She teaches the following subjects: Plant Cytology, Plant Histology, Bioindicators in Biodiversity Monitoring.

Nicu Marcu este profesor universitar doctor în cadrul Departamentului Analiză și Evaluare Economică-Financiară (ASE București). Din 2020 este Președinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Între 2017 și 2020 a fost vicepreședinte al Curții de Conturi a României. A fost manager de proiect pentru Partenerul 3 în cadrul proiectului 543064-LLP-1-2013-1-ES-KA4-KA4MP Lifelong Learning Programme Application, Key Activity 4 Multilateral Projects, BEntrepreneur: Best practices in entrepreneurship at EU level (2014-2016).
Georgiana-Raluca Lădaru este conferențiar universitar doctor în cadrul Departamentului Economie Agroalimentara și a Mediului (ASE București). Este președinte al Școlii Doctorale de Economie 2 din cadrul ASE București. A fost manager de proiect în cadrul proiectul POSDRU/159/1.5/ S /134917 Strategic directions for raising competitiveness in the wine strip in Romania (2014-2015) și prodecan al Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului. Predă următoarele discipline: Agro-Marketing, Cercetarea pietelor agroalimentare, Planificarea activităților în domeniul agroalimentar și al mediului.
Irina Neta Gostin este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A făcut parte din echipa de implementare a Proiectului POSDRU/159/1.5/S/133652 (2014-2015) și este Managerul proiectului Erasmus + AGROECOINN nr. 2019-1-RO01-KA203-063939 (2019-2022). Din 2009 până în prezent a fost Expert evaluator în Comisia C1 - Științe exacte și științe ale naturii din cadrul Agenției Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Predă următoarele discipline: Citologie vegetală, Histologie vegetală, Bioindicatori pentru monitorizarea biodiversității, Microscopie.