Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Volumul „Questionner la diversité culturelle” va fi prezentat la Institutul Francez din București

20.10.2023

Miercuri, 25 octombrie 2023, de la ora 18.00, în Atriumul Institutului Francez din București va fi prezentat în premieră volumul Questionner la diversité culturelle. Organisations, médias et création à l’ère de la mondialisation, coordonat de Matina Magkou, Camelia Beciu, Franck Renucci și Gheorghe-Ilie Fârte.
Prezentarea va avea loc în cadrul conferinței-dezbatere Mondialisation de la communication et diversité culturelle: une francophonie sous influences organizată de Laboratorul SIC.Lab Méditerranée (Universitatea Côte d’Azur), Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) și Departamentul de Științele Comunicării și Relații publice (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) în parteneriat cu Centrul regional francofon de studii avansate în științe sociale (CEREFREA Villa Noël) și Institutul Francez din București (IFR), după cum informează agenția de presă RADOR.
Evenimentul va fi moderat de Olivier Arifon (Université Catholique de Lille, cercetător-invitat la Universitatea din București) și Nicolae Perpelea (Institutul de Sociologie al Academiei Române), iar printre invitați se numără Nicolas Pélissier (co-fondator al colocviului și director al SIC.Lab Méditerranée, Universitatea Côte d’Azur), Vincent Lambert (artist-cercetător la laboratorul SIC.Lab Méditerranée), Camelia Beciu (FJSC, Universitatea din București și Institutul de Sociologie al Academiei Române) și Ștefania Bejan (FSSP, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” de Iași). Invitatul de onoare al dezbaterii va fi prof. Ioan Dragan (Universitatea din București), fondator al colocviului franco-român în științele comunicării, conform sursei citate.
Volumul Questionner la diversité culturelle. Organisations, médias et création à l’ère de la mondialisation, editat în limba franceză, se află în curs de apariție la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și este prefațat de conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte. Cartea cuprinde o selecție riguroasă a subiectelor prezentate în trei din cele șase secțiuni ale Colocviului franco-român în științele informației și comunicării, eveniment științific aflat la ediție jubiliară (25), organizat și găzduit de UAIC în premieră (26-28 mai 2022). Tema colocviului (Mondialisation de la communication: la diversité des cultures en questions) a dat posibilitatea prezentării unor lucrări de valoare în secțiunile Enjeux communicationnels liés à la diversité dans les organisations et territoires, Nouvelles expressions de la diversité et du métissage dans les arts et la création și Médias, diversité et nouvelles formes de journalisme.