Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” la LIBREX 2019, 15-19 mai, Palas Mall, Iași: Programul lansărilor de carte

13.05.2019

Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași va fi prezentă ca de obicei la cel mai important târg de carte organizat la Iași, LIBREX, care se desfășoară în perioada 15-19 mai 2019, de miercuri până duminică, la Palas Mall Iași, în Atrium, propunând cititorilor peste 300 de titluri din cele mai diverse domenii.
La stand vor fi expuse volume din cele 40 de colecții ale editurii cum sunt Historica, Documenta, Biblioteca de Istorie Literară, Thesaurus, Observatorul social, Fontes Traditionis, Economie și Societate Liberă, Cicero, Logos, Sophia, Științele educației etc. În programul celei de-a XXVII-a ediții a Târgului de Carte Librex, la care participă cele mai importante edituri din România și Republica Moldova, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a inclus patru evenimente, publicul fiind invitat la întâlniri directe cu câțiva dintre autorii ultimelor apariții editoriale din domeniile criticii literare, germanisticii, sociologiei, politologiei și educației.
Lansările Editurii Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor avea loc în spațiul de evenimente Agora EX LIBRIS I – La Fântână (zona I de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0) după următorul program:

1. Vineri, 17 mai 2019, de la ora 15.00, lansarea volumului Strigătul lui Benjy. Contribuții asupra tipologiei idiotului în literatură, de Călin-Horia Bârleanu, lector universitar doctor la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.
Invitați: Livia Iacob și Călin-Horia Bârleanu.


2. Sâmbătă, 18 mai 2019, de la ora 19.30, lansarea volumelor Opere alese. vol. I: Teatru și Opere alese, vol. VI: Scrieri istorice, de Friedrich Schiller, ambele apărute în seria Opere Alese Friedrich Schiller din colecția Thesaurus.
Invitați: Andrei Corbea-Hoișie și Mariana Bărbulescu.
Cele două volume sunt îngrijite de Andrei Corbea-Hoişie. Opere alese. vol. I: Teatru cuprinde traduceri de Mariana Bărbulescu, Mihai Isbăşescu şi Mariana Crainic, cu note de Mariana Bărbulescu, cuvînt înainte de Ulrich Gaier. Argumentul la o ediţie a scrierilor lui Schiller în limba română, prefaţa la volumul I şi nota asupra ediţiei sunt semnate de Andrei Corbea-Hoişie.
Opere alese, vol. VI: Scrieri istorice cuprinde traducerea și prefaţa de Octavian Nicolae, cel care semnează de altfel și notele. Traducerea a fost revizuită de Grigore Marcu. Cuvîntul înainte este semnat de Ulrich Gaier, iar nota asupra ediţiei – de Andrei Corbea-Hoişie şi Octavian Nicolae.
Este pentru prima oară când operele traduse în româneşte ale clasicului german Friedrich von Schiller sunt adunate într-o ediţie cuprinzătoare.

3. Sâmbătă, 18 mai 2019, ora 20.00, vor fi lansate volumele Capitalul educațional din perspectivă intergenerațională, de Roxana-Mihaela Vasiliu, Practici culturale în rândul adolescenților: de la forme tradiționale la new-media, de Alexandru-Cosmin Apostol, și Noi perspective asupra valorilor politice, editat de Virgil Stoica și Bogdan Constantin Mihăilescu. Invitați: Mihai Dinu Gheorghiu, Virgil Stoica, Bogdan Constantin Mihăilescu, Roxana-Mihaela Vasiliu și Alexandru-Cosmin Apostol.

4. Sâmbătă, 18 mai 2019, de la ora 20.30, va fi lansat volumul Mitul labirintului în proza italiană a secolului al XX-lea. Modelul greco-latin şi valorificarea lui, de Corina-Gabriela Bădeliță. Invitați: Eugenia Dima, Ioan Milică și Corina-Gabriela Bădeliță.

Târgul de Carte Librex 2019, subititulat Primăvara Cărților la Iași este deschis publicului de miercuri, 15 mai, până duminică, 19 mai, între orele 10.00-22.00, în Atrium, Palas Mall Iași. Intrarea este liberă.