Domenii
Filosofie şi Ştiinţe sociale
Istorie
Litere
Ştiinţe ale naturii
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Ştiinţe juridice
Educaţie fizică
Diverse
Colecții
Academia Practică
Antiqua et Mediaevalia
Bibliografica
Biblioteca de Istorie Literară
Bibliotheca Archaeologica Iassiensis
Bibliotheca Archaeologica Moldaviae
Bibliotheca Classica Iassiensis
Bibliotheca Patristica Iassiensis
BusinessLike
Cicero
Colecția Medico-chirurgicală
Complus
Contribuţii Ieşene de Germanistică
D.E.U. (Dicţionarele Editurii Universităţii)
Doctoralia
Documenta
Economie şi Societate Liberă
Economikon
Estetică și studii vizuale
Ethnos
Excellentia 150
Exercitium
FIBAS
Fontes Traditionis
Geographia
Hermenia
Historica
Historica Dagesh
Iberica
Imago Mundi
In Honorem
Istorie modernă și memorie culturală
Logos
Monumenta Linguae Dacoromanorum
Observatorul Social
Parenting
Patrimoniu
Personalităţi ale Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi
Proiecte Europene în Ştiinţele Sociale
Psihologie Socială şi Aplicată
Publicațiile Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”
Restitutio Historiographica
Scripta Archaeologica et Historica Dacoromaniae
Sophia
Sport și Societate
Ştiinţele Educaţiei
Studii de Geografie Politică
Studii Europene
Thesaurus
Thesaurus Classicus
Traditio
Transdisciplinaria
World Literature
Periodice
Analele științifice ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași (Serie nouă)
Alte reviste și periodice științifice

Prima pagină / Evenimente /

LIBREX 2024: Eveniment aniversar dedicat colecției FONTES TRADITIONIS, coordonată de profesorul Eugen Munteanu, vineri, 12 aprilie

09.04.2024

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16.00 la Târgul de carte LIBREX de la Palas Mall Iași (Atrium, et. 2, Sala Mozart) va avea loc un eveniment care marchează 14 ani de existență a colecției Fontes Traditionis.

Cu această ocazie, pe lângă prezentarea istoricului și a relevanței în peisajul editorial a acestei colecții, va avea loc și lansarea a două din cele mai recente apariții din serie și anume Mărgăritarele Sfîntului Ioan Gură de Aur. Versiune românească de Șerban Greceanu și Radu Greceanu, București, 1691, volum editat de Eugen Munteanu, și Florilegium doctorale. Eugenio Munteanu septuagesimum annum peragenti a discipulis gratitudinis causa offertum, volum editat de Mariana Nastasia și Maria-Lucreția Cazac.

Invitați pentru a vorbi la acest eveniment sunt, alături de profesorul și filologul Eugen Munteanu, CS I dr. Mioara Dragomir, de la Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide”,Academia Română – Filiala Iași, și conf. univ. dr. Ana-Maria Minuț, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Mărgăritarele Sfîntului Ioan Gură de Aur. Versiune românească de Șerban Greceanu și Radu Greceanu, București, 1691, vol. I, reprezintă o ediție critică îngrijită de profesorul Eugen Munteanu, cu notă asupra ediției, facsimile și indice electronic de cuvinte și forme.

Florilegium doctorale. Eugenio Munteanu septuagesimum annum peragenti a discipulis gratitudinis causa offertum este un volum omagial editat de Mariana Nastasia și Maria-Lucreția Cazac, dedicat profesorului Eugen Munteanu, cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani. Florilegium doctorale reunește texte inedite sau fragmente din teze de doctorat ale discipolilor săi, punând în evidență preocupări comune și teme de cercetare care s-au concretizat de-a lungul timpului în lucrări care acoperă diverse domenii: editarea de text vechi, studiul textului biblic, traductologie, diferite ramuri ale lingvisticii etc.

Târgul de Carte Librex 2024, subititulat Primăvara Cărților la Iași este deschis publicului de miercuri, 10 aprilie, până duminică, 14 aprilie, între orele 10.00-22.00, în Atrium, Palas Mall Iași.

Editura UAIC prezintă cu această ocazie o bogată selecție a noutăților editoriale la standul situat în zona centrală a târgului de carte, la nivelul 0 din Atrium, Palas Mall.